دجاج استربس مقرمش
مدة التحضير 15دقأئق
مدة الطهى 10 دقائق
المقادير :
كوب دقيق
ربع كوب بقسماط خشن
معلقه خل
مياة بصل
لبن او زبادى
زيت غزير للقلى
ملح
معلقه صغيرة بيكنج بادور
توابل ( فلفل اسود بابريكا زنجبيل, ثود بودرة بصل بودرة حبهان
الطريقة
بنجيب كوب دقيق بنضيف له ملعقة بيكنج باودر ونضيف عليه معقة كبيرة خليط من كل التوابل اللى عندنا وناخد ثلث كوب الدقيق بالتوابل نضيف عليه مياة لحد ما تتكون عندنا عجينة سايلة تشبه سلطة الطحينة بنحط الفراخ فى الخلطة دى ساعة تقريبا
باقى الدقيق بنضيف عليه ربع كوب بقسماط خشن
او ممكن نجيب العيش الفينو الناشف ونكسرة مفروم ونعمل بى بدل بالبقسماط
بناخد قطع الفراخ وننزلها فى خليط الدقيق والبقسماط وبعدها على الزيت على طول
زيت غزير وسخن وبعد ما نضيف الفراخ بنهدى النار شوية واول ما تستوى بنعليها تانى علشان تقرمش وتقدم ساخنة
ونعمل مع صوص جميل
وهو عبارة عن هوت صوص مع ذبدة مع كريمه لبانى مع معلقه كاتشب
وبالف هنا شيف هانى الجوهرى..
ليست هناك تعليقات: