طريقة عمل بيف بصوص المشروم
مقدمه من شيف هانى الجوهرى
مدة التحضير 10
مدة الطهى 25
المقادير:
ربع كيلو لحم بقرى فيليه مقطع استيك
نصف بصلة مفرومة
100 كيلو مشروم فريش
نصف كوب كريمة لبانى
مرقه فوريه وفلفل أسود
نصف معلقة كبيرة دقيق
ربع كوب لبن
ربع كوب ماء
1معلقه بودرة ديمجلاس
معلقة كبيرة زيت ذرة او زبدة
نصف بصلة مفرومة
100 كيلو مشروم فريش
نصف كوب كريمة لبانى
مرقه فوريه وفلفل أسود
نصف معلقة كبيرة دقيق
ربع كوب لبن
ربع كوب ماء
1معلقه بودرة ديمجلاس
معلقة كبيرة زيت ذرة او زبدة
الطريقة العمل:
يتبل الاستيك بالملح والفلفل ويشوح على الجانبين فى طاسة ساخنة حتى يتغير لونه ويرفع من على النار
نضع قليلاً من الزيت او زبدة فى طاسة أخرى ثم يوضع البصل المفروم مع التقليب الجيد حتى يميل لونه للاصفرار ثم نضيف المشروم مع التقليب ونضع معلقة الدقيق والكريمة فى نفس الوقت مع التقليب بمضرب سلك.
ننزل الماء ولبن وبودرة الديمجلاس ويترك الصوص يغلى على النار مع التقليب بالمضرب السلك ثم تضاف شرائح الاستيك المتشوحة حتى تتشرب الصوص وتشرب من الصوص وتقدم مع الخضار سوتيه أو البطاطس بوريه أو أرز أبيض
سهله وبسيطه بالف هنا
شيف هانى الجوهرى .....
نضع قليلاً من الزيت او زبدة فى طاسة أخرى ثم يوضع البصل المفروم مع التقليب الجيد حتى يميل لونه للاصفرار ثم نضيف المشروم مع التقليب ونضع معلقة الدقيق والكريمة فى نفس الوقت مع التقليب بمضرب سلك.
ننزل الماء ولبن وبودرة الديمجلاس ويترك الصوص يغلى على النار مع التقليب بالمضرب السلك ثم تضاف شرائح الاستيك المتشوحة حتى تتشرب الصوص وتشرب من الصوص وتقدم مع الخضار سوتيه أو البطاطس بوريه أو أرز أبيض
سهله وبسيطه بالف هنا
شيف هانى الجوهرى .....
ليست هناك تعليقات: