اسم التورته تورتة الكريسماس
مقدمه من الشيف رحاب أحمدمدة التحضير. ساعه
مدة الطهي. ربع ساعه
مدة التركيب. ساعه وربع
المقادير
١- عشر بيضات
٢- رشة فانليا
٣- رشة ملح
٤- كوبين الا ربع سكر
٥- كوبين دقيق
٦- باكو بيكنج بودر
مقادير كريمة الحشو
١- ربع كيلو كريمه
٢- اتنين كوب مياه مثلجه
مقادير كريمة الذبده
١- كوب زبده لينه
٢- كوبين سكر بودره
طريقة العمل :لعمل الأسبونج
وننزل بالدقيق والمبودر تدريجيا ثم تصب في صينيه مدهونه ذبده . ونكون محمين الفرن علي ٢٠٠ درجه
تدس في الفرن ولمدة ربت ساعه حتي النضج
ثم تخرج من الفرن وتترك لتبرد
لعمل كريمة الحشو:
لعمل كريمة الذبده:
يتم تقطيع الكيك اللي ثلاث طبقات تحشو كل طبقه بالكريمه مع قطع الفاكهه او الشوكلت حسب الرغبه
ثم تغطي بكريمة الذبده تماما
ثم نقوم بأحضار عجينة الفوندام
وتغطي بها التورته تماما حسب اللون والشكل المطلوب
وكمان الشكل المجسم المراد تركيبه فوق التورته حسب الرغبه والاحتياج وتقدم بألف هنا
ليست هناك تعليقات: