طريقه عمل جمبرى مشوى
مقدمه من شيف هانى الجوهرىمدة التحضير 15
مدة الطهى 25
المقادير
1 كوب ماء
5 فص ثوم
عصير 4 ليمون
معلقه مسطردة
فنجان قهوة خل
2 حباية طماطم وسط
3 ملاعق كبيرة كاتشب حار
حزمة شبت
حزمة بقدونس
ملح/فلفل اسمر/كمون كتيرشوية/بهارات/فلفل /نعناع خفيف
طريقه العمل
تجيبى الجمبرى بقشره وتفتحى ظهرها بسكينة مشرشرة بالراحة وتخرجى الخط الأسود الموجود به ويكون الكلام ده تحت حنفية المياه وهى مفتوحة عشان(الخط ده سبب ظفارة الجمبرى)
وبعد الانتهاء من النظافة.يوضع فى صينية وتصب عليه الخلطة السابقة ويترك ساعتن فى الثلاجة.
احضرى صاج الفرن ورصيهم كل الجمبرى
يرص عليها شرائح من الليمون وا
-يرش على كل صف خط رفيع زيت زيتون أو ذرة.
ويدخل الفرن على درجة حرارة 180 لمدة من 15 الى 25 دقيقة
- شغلى الشواية العليا لمدة 5 دقائق فقط ويكون باب الفرن مفتوح.
طريقه عمل الارز بالجمبرى
ضعي الزيت والسمن في قدر على النار واضيفي اليه الجمبري وقلبيه لمدة خمس دقائق
اضيفي الجزر للجمبري وقلبيه قليلا
اضيفي اللأرز ثم أضيفي الملح وقلبي جميع المكونات بهدوء حتى لا يتفتت الجمبري
اضيفي كمية مناسبة من الماء لغمر الأرز ثم ضعي النار على أقل حرارة وغطي القدر حتى ينضج الأرز
ليست هناك تعليقات: