ads

ads

الجمال والمكياج[Style1]

الحياه الزوجيه

العنايه بالبشره[Oneright]

طبيب المجله[Oneleft]

معلومات صحية

مطبخ المجلة

طريقه عمل جمبرى مشوى

مقدمه من شيف هانى الجوهرى


مدة التحضير 15
مدة الطهى 25

 المقادير

ربع كوب زيت ذرة
1 كوب ماء
5 فص ثوم
عصير 4 ليمون
معلقه مسطردة
فنجان قهوة خل
2 حباية طماطم وسط
3 ملاعق كبيرة كاتشب حار
حزمة شبت
حزمة بقدونس
ملح/فلفل اسمر/كمون كتيرشوية/بهارات/فلفل /نعناع خفيف

طريقه العمل

يخلط الجميع فى لتر الخلاط جيداً وترك فى الثلاجة نصف ساعة
تجيبى الجمبرى بقشره وتفتحى ظهرها بسكينة مشرشرة بالراحة وتخرجى الخط الأسود الموجود به ويكون الكلام ده تحت حنفية المياه وهى مفتوحة عشان(الخط ده سبب ظفارة الجمبرى)
وبعد الانتهاء من النظافة.يوضع فى صينية وتصب عليه الخلطة السابقة ويترك ساعتن فى الثلاجة.
احضرى صاج الفرن ورصيهم كل الجمبرى
يرص عليها شرائح من الليمون وا
-يرش على كل صف خط رفيع زيت زيتون أو ذرة.
ويدخل الفرن على درجة حرارة 180 لمدة من 15 الى 25 دقيقة
- شغلى الشواية العليا لمدة 5 دقائق فقط ويكون باب الفرن مفتوح.

طريقه عمل الارز بالجمبرى

تبلي الجمبري بالبابريكا الحارة والحلوة والكزبرة والزنجبيل والشطة الحارة والصويا صوص والفلفل الأسود وعصير الليمونة
ضعي الزيت والسمن في قدر على النار واضيفي اليه الجمبري وقلبيه لمدة خمس دقائق
اضيفي الجزر للجمبري وقلبيه قليلا
اضيفي اللأرز ثم أضيفي الملح وقلبي جميع المكونات بهدوء حتى لا يتفتت الجمبري
اضيفي كمية مناسبة من الماء لغمر الأرز ثم ضعي النار على أقل حرارة وغطي القدر حتى ينضج الأرز

About saied kalabani

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
رسالة أحدث
»
Previous
رسالة أقدم

ليست هناك تعليقات:

Post a Comment


Top