ads

ads

الجمال والمكياج[Style1]

الحياه الزوجيه

العنايه بالبشره[Oneright]

طبيب المجله[Oneleft]

معلومات صحية

مطبخ المجلة

طريقه عمل حمام محشى



مدة التحضير 25
مدة الطهى45

المقادير

مقدار 2كوب أرز
4عدد الحمام على حسب عدد افراد عائلتك
بصله ونصف مفروم
كبدة الحمام
ملح + فلفل + زيت
قرفه+بهارات
كرفس بسيط +معلقه صغير صلصه
معلقه صويا صوص
مكسرات حسب الاختيار

طريقة التحضير:

قومي بغسيل الحمام وتنظيفه جيداً ثم وضعه في
الدقيق مع اليمون وغسيل الأرز جيداً
احضري مقلاة كبيرة وقومي بتقطيع البصل بها مع
الفلفل ثم إضافة الزيت وتسخين البصل على النار ثم
إضافة كبدة الحمام بعد تقطيعها ويضاف المكسرات
حسب اختيارك
صويا صوص قرفه بسيطه وبعض من الصلصه بسيطه جدا
مع البهارات حسب اختيارك
إضافة الأرز بصورة تدريجية ثم إضافة 2 كوب من
الماء وتغطية الأرز حتى يتشرب الماء
بعد ان يتشرب الأرز الماء اغلقي النار عليه
واتركيه حتى يبرد
بعد غسيل الحمام قومي بمسح الحمام بالفلفل وحشوه
بالأرز من الصدر والرقبة ولكن لا تقومي بحشوه
بارز كثير حتى لا يسقط
قومي بخياطة الحمام بخيط رفيع حتى لا يسقط الأرز
من الحمام او اقفلى الرجول فى اخر الحمامه كما هو
واضح فى الصورة
اتركي الحمام 35 دقيقة على النار مع إضافة الماء
ثم يدهن من الخارج ذبدة وصلصه من خارج الحمام ثم
ينزل فى زيت حتى يعطى الوان الموجود فى الصورة
وحتى يتحمر الحمام
طريقه تانيه يسلق الحمام بعد الحشو فى مياة
لمادة 45دقيقه وبعد ها يدخل سلمندر او فرن شويه
ليتحمر من جميع فى اكثر من طريقه تحياتى لكم
جميعا شيف هانى

About saied kalabani

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
رسالة أحدث
»
Previous
رسالة أقدم

ليست هناك تعليقات:

Post a Comment


Top